Brystet punkterede

I dag er hun blandt Danmarks kendteste mennesker, men i 2007 var der naturligvis ingen, som havde hørt om Janni Ree.

Janni Christensen var næsten lige så ukendt, mens rigtig mange til gengæld havde hørt om oddset-baben.

Især mænd og store drenge tænkte fluks på Danske Spils labre frontfigur med de store blå øjne og en imponerende kavalergang.

Jeg har altid haft et godt samarbejde med Danske Spil, indtil 2006 Tipstjenesten, og de ville selvfølgelig gerne have omtale af deres reklamefigur.

På redaktionen var holdningen imidlertid en ganske anden. Janni var ikke kendt nok, hed det.

Blondinen kunne komme i bladet som vedhæng til sine kendte kærester, som på det tidspunkt var tv-journalisten Jimmy Bøjgaard, men en selvstændig artikel kun med Janni – det kunne der ikke blive tale om.

Den diskussion havde jeg ofte med redaktionschefen – uden held.

.

Stort set alle ugeblade købes af kvinder, men i de gode år havde SE og HØR en helt speciel status blandt billedugebladene.

Halvdelen af læserne var nemlig hankøn.

Det skyldes blandt andet en god tv-sektion, de ugentlige hverdagshistorier, krimistoffet, sportsnavne, humor, ikke mindst SE og HØR-pigen og de såkaldte babe-serier.

En lækker billed-serie kunne kompensere for, at pigen måske ikke var så kendt.

Og nej, det samme var bestemt ikke tilfældet med mænd. 

Det blev udgangen. Jeg fik lov til at lave et interview med oddset-baben, hvis det var ledsaget af nogle lækre billeder.

Jeg lavede en aftale med Janni om at gå i et træningscenter, for ligesom at få lidt form og figur over artiklen. ?

Hun var super sød.

Jeg ved ikke, om det blev den første ugebladsartikel med hende, men det var i hvert fald en af de første.

.

De ansatte i SE og HØRs billedarkiv registrerede hver uge alle større artikler, der var blevet bragt i det aktuelle blad.

Det var et super redskab for journalisterne, som til enhver tid kunne finde alle originale artikler om en bestemt kendis.

Samtidig kunne man i skriveprocessen hurtigt tjekke, hvad læserne allerede havde fået at vide om artiklens hovedperson/er.

Hver kendt havde sit eget arkiv-kort, men man skulle altså have gjort sig fortjent – være kendt nok – til at blive oprettet i arkivet.

.

Jeg opdagede hurtigt, at Janni passede perfekt til SE og HØR. Den blonde brystbombe var en gave til underholdningsbranchen…

I dag betragter jeg Janni som en ven.

Vi har været sammen i Sydafrika – i hælene på det danske fodboldlandshold. Jeg var vidne til forsidefruens og Karstens bryllup. Jeg har været med hende på Karstens charmerende Karen Blixen Camp i Kenya, og i smukke Zanzibar. Vi har hygget på Danske Spils fodboldture, Verdens Bedste Fodboldrejse. Og jeg har besøgt Janni, da hun sad buret inde i Horserød Fængsel.

Blandt andet.

Jeg kommer til at skrive flere kapitler om Janni, men det var til fitness i 2007, hun første gang ”leverede varen”.

Vi skulle tale om hendes baggrund og udseende. Hvordan var hun blevet oddset-babe? Hvordan holdt hun formen vedlige? Og hvad med de flotte bryster – var det hendes egne?

-Jeg har altså to børn, så jeg har fået lidt hjælp til at se ud som før, fortalte 37-årige Janni om det spændstige brystmål på 96 centimeter.

Hun fortsatte hastigt med at fortælle, at det velproportionerede saltvand var kommet i barmen 11 år tidligere, da hun stadig boede i USA.

I sommeren 2006 gik det dog galt.

-Jimmy havde lokket mig ud at spille en slags amerikansk fodbold, og jeg løb med 100 kilometer i timen lige ind i en stor mand. Jeg kunne næsten ikke trække vejret, men tænkte ikke meget over det før 14 dage senere.

-Jimmy og jeg var gået i seng, og det føltes lidt underligt. Jeg husker tydeligt, jeg sagde: Skat, den ene mangler.

Og så begyndte jeg bare at skrige.

Jeg tror, hele ejendommen opdagede, at jeg havde mistet mit ene bryst. Jeg gik fuldkommen i chok og panik.

Men jeg fik dem lavet igen – og nu er de fine og friske – og kan holde mange år frem, grinte Janni.

Det gjorde jeg selvfølgelig også.

Dels var det en sjov historie, og Janni altså godt selskab, men til en artikel om Danmarks kendteste kavalergang, så kunne hun dårligt have sagt noget bedre.

Vi talte selvfølgelig også om hendes otte år som model for Danske Spil, og imaget som blond babe uden fodboldforstand.

Vi talte om opvæksten i Sorø, livet i Dallas, Texas, hendes kendte kærester, skoletiden, jazzballet og konkurrence-gymnastik.

Men det blev alt sammen fyld og staffage på de to sider under overskriften ”Mit bryst revnede”.

I arkivet oprettede de straks et nyt kartotekskort med navnet Janni Mathorne  Christensen.

Og minsandten om ikke redaktionschefen endte med at smide Janni på forsiden – ti år før første sæson af TV3s ”Forsidefruer”.

”Odset-baben”

”Mit bryst punkterede”