Ingen bytur med Metallica


Jeg er blevet drillet og mobbet. Det er rimeligt nok. I bagklogskabens ulidelige lys fortryder jeg såmænd også. Jeg sagde nej tak til en bytur med Metallica…

I efteråret 1996 var jeg taget med en fotograf til tyske Stuttgart. Vi skulle interviewe bandets danske trommeslager, Lars Ulrich.

Vi skulle også med til bandets koncert og ankom på koncertdagen. Lars var i godt humør, og vi havde en hyggelig snak.

Først nåede jeg at snuse lidt rundt på hotellet, og kom også forbi træningscenteret, fordi fotografen absolut ville motionere.

Her bemærkede vi en enlig kvinde træne. Hun var stensikkert amerikaner, og vi havde begge en ide om, at hun nok var sammen med Lars Ulrich – måske endda en ny kæreste.

Da jeg konfronterede Lars, begyndte han straks at grine. Den var god nok. Men hun var ikke med til interviewet, og vi kunne ikke nå at line noget op før vi skulle afsted til aftenens koncert. Måske i morgen, inden I rejser hjem… Lars ville ikke love noget, men måske.

Pludselig var interviewet ikke så optimalt alligevel. Nu vidste vi jo, at verdensstjernen havde fået ny kæreste – uden at have billeder af de to sammen.

Vi tog afsted til hallen, hvor Metallica skulle spille. Det var super hyggeligt. Vi var med i omklædningen og hilste på de øvrige bandmedlemmer. Umiddelbart før koncerten skulle begynde, blev vi ført under scenen og op foran, så fotografen kunne få de bedste koncertbilleder.

Jeg har siden været til utallige koncerter med Metallica, men denne var nu alligevel lidt speciel. Vi havde først siddet og hyggesnakket, og nu stod vi sammen med tusinder af hardcore fans i første parket.

Efter koncerten var vi igen med i omklædningsrummene.

Bandet var i godt humør og den karismatiske forsanger James Hetfield lidt begejstret over, at Lars havde besøg ”hjemmefra”.

Hetfield havde tændt en stor cigar, som han gik rundt og hyggede med.

Pludselig spørger han: ”Skal vi ikke finde et hyggeligt sted. En cigar- og vinbar. Vil du ikke med ud og have en drink?”

Her gik klappen åbenbart ned. Jeg sagde nej tak.

Nej tak til en bytur med forsangeren i verdens største heavyband.

Jeg ved ikke rigtigt hvorfor. Det nemme ville jo være at give professionalismen skylden. Vi havde en historie, der meget gerne skulle laves næste formiddag. Meeeen, det var jo nok gået alligevel…

Men jeg sagde nej tak.

Næste formiddag gik over al forventning.

Lars Ulrich sprang den daglige løbetur over, og gik i stedet i træningscenteret med sin nye kæreste, Skylar Satenstein.

”Jeg var i byen med gutterne på Tabac i New York, og dér stod Skylar på den anden side af baren, Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde ikke prøvet at støve damer op i ti år og var helt ude af træning, så jeg stod bare og prøvede at spille smart. Jeg regnede med, hun nok kom for at få en autograf, men hun gik forbi fem gange, og der skete ikke en skid”, fortalte en smaskforelsket Lars Ulrich.

Fotografen knipsede og fik de sødeste billeder af parret, som også fortalte, at de nu skulle forloves,

Historien var hjemme.

Men jeg sagde nej til en bytur med rockikonet James Hetfield.